TUZLARIJE - KULTURA

19.12.2012.
Sve spremno za muzički spektakl
Tradicionalni godišnji koncert Ansambla Iskre


Kao i svake godine, ženski vokalni Ansambl Iskre organizuje tradicionalni godišnji koncert namijenjem građanima Tuzle, kao i svim prijateljima ansambla. Koncert će se održati 20.12.2012.godine sa početkom u 19.30 sati u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla. Ulaz za posjetioce je slobodan.



- U okviru programa ansambl će izvesti kompozicije podijeljene u nekoliko žanrovskih dijelova, tako da će se na repertoaru naći za svačiji ukus po nešto. Iskre pozivaju sve građane i građanke našeg grade i šire da svojim prisustvom uveličaju ovaj koncert i da uživaju u čarobnim trenucima muzičkih interpretacija Iskri, kazala je za Tuzlarije Svjetlana Ibričić, članica Iskri.



Vokalni ansambl Iskre iz Tuzle osnovan je 1974. godine pod stručnim rukovodstvom prof. Slavka Jovića kompozitora i profesionalnog aranžera, koji je ujedno i osnivač ovog ansambla. Ansambl Iskre je kontinuirano djelovao pri Domu mladih Tuzla sve do 1993. godine, kada je zbog ratnih dejstava privremeno prestao sa radom, da bi se 2004. godine ponovo okupio i nastavio sa svojim djelovanjem. Ansambl Iskre je u januaru 2009. osnovan kao Udruženje sa sjedištem u JU Bosanski kulturni centar Tuzla, ul. Mije Keroševića-Guje br.3. Iste godine Ansambl Iskre je potpisao Protokol o međusobnoj kulturnoj, umjetničkoj i tehničkoj saradnji sa BKC-a Tuzla na osnovu kojeg djeluje kao umjetnička i muzička sekcija pri BKC-u Tuzla. Danas, Vokalni ansambl Iskre okuplja 27 članica, od kojih trećina djeluje od samog njegovog postojanja pod dirigentskom palicom maestra Emira Nuhanovića.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice