TUZLARIJE - KULTURA

15.02.2013.
Teatar Kabare Tuzla
˝Klovnijada˝ na sceni u subotu i nedjelju


Predstava za djecu „Klovnijada“, u režiji glumice Željke Kičić i produkciji Teatra Kabare Tuzla, bit će reprizno izvedena u subotu, 16. i nedjelju, 17. februara sa početkom u 14 sati na sceni Teatra Kabare Tuzla.



U predstavi igraju Haris Šertović, Emir Sulejmanović i Željka Kičić, za kostime se pobrinula Šefika Hukić, muziku Željka Kičić, dizajn Emir Sulejmanović, a fotografiju Robert Andrejaš. Producenti predstave su Jasna Ahmetović i Emir Sulejmanović, a umjetnički voditelj je Vlado Kerošević.


Predstava „Klovnijada“ govori o tri razigrana bića, tri vesela klauna koji su se odlučili igrati i tako uljepšati svoj i svijet ostale djece. Ta čarobna kutija u kojoj nalaze šarene predmete zapravo su sredstva od kojih nastaju i nižu se događaji i ideje za igrarije i druženja. Donešeni vjetrom, razigrani igrom, ponekada možda i u tom trokutu opredijeljeni za veseli duo gdje zezaju onog trećeg koji s vremena na vrijeme ipak mora biti kamenčić spoticanja. No sve u svemu, na kraju ipak ostaju zajedno i kroz igru napuste čarobno mjesto pozornice koje odabraše za svoje avanture i vesele igrice, stoji u najavi predstave.

Informacije i rezervacije mjesta putem kont.tel.: 061/ 638 496 i 035/ 264 733


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice