TUZLARIJE - KULTURA

11.03.2013.
Udruženje dramskih umjetnika ˝Talia˝
˝Državni lopov˝ besplatno za penzionere Tuzle


"Državni lopov" u produkciji tuzlanskog Udruženja dramskih umjetnika „Talia“ sutra (utorak) u 13 sati biće izveden pred penzionerima naše opštine. Riječ je o predstavi čije su finansiranje na sebe preuzeli sponzori, a u cilju da građanima treće životne dobi učine kulturu dostupnijom.



„Ukupno 350 ulaznica podjeljeno je Udruženju penzionera Tuzle i one će se distriburati u svim njihovim jedinicama. Nakon predstave planiran je i koktel u holu Narodnog pozorišta koje je u ovu svrhu besplatno ustupilo svoje prostorije. Cilj nam je da u uslovima opšte besparice penzionerima, kao jednoj od najugroženijih kategorija društva, omogućimo da pogledaju predstavu za šta u njihovim skromnim kućnim budžetima obično nema mjesta, kazao je Milenko Ilkitarević koji zajedno sa Nenadom Tomićem i Rešadom Barčićem glumi u predstavi čiju režiju potpisuje Tomislav Krstić.

U vremenu kada institucije čija je zadaća da podupiru kulturu nemaju sluha za razne projekte ovakav način saradnje između kulture i sponzora predstavlja jedan od vidova kako kulturu približiti različitim društvenim grupama. Ovaj puta tuzlanske glumce gledaće tuzlanski penzioneri, ali pažnju treba ukazati i drugim sredinama, ali podjednako i djeci školskog ili predškolskog uzrasta te na taj način kulturu učiniti dostupnijom zajednici.

B.K.

Osmrtnicama ba smrtovnice