TUZLARIJE - KULTURA

01.04.2013.
Objavljen novi album našeg gitariste
Ovacije za Sanela Redžića u Amsterdamu



Naš najuspješniji i najvirtuozniji klasični gitarista mlađe generacije Sanel Redžić je objavio novi album.



Nakon svog prvog izdanja objavljenog u aprilu 2007. godine za bosanskohercegovačku izdavačku kuću Gramofon, Redžićev drugi CD pod nazivom “Segovia Inspirations” predstavlja omaž jednom od najvećih gitarista svih vremena Andresu Segoviji, objavljen je proteklog vikenda za njemačkog izdavača KSG Exaudio.

Sanel je u subotu 30. marta uspješnim koncertom u prestižnoj dvorani Concertgebouw u Amsterdamu promovirao novi album čime je započeo svoju ovogodišnju koncertnu sezonu koja će biti nastavljena koncertom u Weimaru 4. aprila, gdje će nastupiti zajedno sa orkestrom i izvesti čuveni Concierto de Aranjuez Joaquina Rodriga.

Nakon toga publika u našoj zemlji imat će priliku uživati u dva njegova koncerta: 6. aprila Redžić nastupa u zeničkom Bosanskom narodnom pozorištu, a 8. aprila u Sarajevu gdje će nastupiti na završnom danu Međunarodnog gitarskog festivala.



Sanela u maju očekuje koncert u Nacionalnoj filharmoniji Ukrajine u Kijevu te velika azijska turneja koja je planirana za novembar i decembar. U Japanu su planirani koncerti u 12 gradova u velikim koncertnim dvoranama, nakon čega će uslijediti i koncerti u Kini."

- Ovo je koncert na koji svi muzicari koji se bave klasicnom muzikom cekaju da se desi. Meni se to desilo sa 24 godine i presretan sam. Danas je i moja nova web stranica postavljena na www.sanelredzic.com u tamo je jos vise informacija o svemu, kazao je Sanel Redžić.

Koncert u Amsterdamu bio je izuzetno uspješan, a Redžić je jedan od riejtkih a možda i jedini Bosanac koji je nastupio u ovoj čuvenoj koncertnoj kući.

Osmrtnicama ba smrtovnice