TUZLARIJE - KULTURA

04.04.2013.
BKC Tuzla
Izložba mlade tuzlanske slikarke Merime Muminović


U Bosanskom kulturnom centru Tuzla 5.aprila biće otvorena izložba slika mlade tuzlanske slikarke Merime Muminović. Izložba pod nazivom "Moj život u umjetnosti" je njena treća po redu samostalna izložba.


O autorici:
Merima Muminović rođena je 25.04.1987. godine u Tuzli. Obrazovanje je stekla u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa psihičkim i fizičkim smetnjama u Tuzli. Od 1994. godine, član je Centra “Koraci nade”, gdje aktivno učestvuje u aktivnostima kreativnog izražavanja. Proglašena je “Najtinejdžerkom 2005. godine” u kategoriji mladih sa posebnim potrebama općine Tuzla. Svoje likovne radove izlagala je na izložbama u Sarajevu, Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu, te je 2005. i 2008. godine učestvovala na Internacionalnom takmičenju mladih umjetnika sa invaliditetom u Tirani (Albanija) i osvojila specijalnu nagradu. Do sada je imala dvije samostalne izložbe. Prvu izložbu slika imala je u martu 2011.godine pod nazivom “Sa druge strane”, a svoju drugu izložbu “Sa druge strane” imala je u oktobru 2011. godine u organizaciji Pozorišta mladih Tuzla. Izložba je bila prateći događaj predstave “Životinjska farma”.
Učestvovala je i na selektivnim izložbama ULU TK, kao članica udruženja.

Organizator događaja je JU Bosanski kulturni centar, a prijatelji izložbe su: Galerija "Mi ritmo" - Mirsad Hadžiefendić, Pozorište mladih Tuzle i Udruženje “Kreativa”.

Otvorenje izložbe je zakazano za 19 časova.

Osmrtnicama ba smrtovnice