TUZLARIJE - KULTURA

09.06.2005.
Sutra u Sarajevu počinje Kid´s festival
Kid´s festival na kojem će sudjelovati djeca iz 16 bh. gradova službeno će biti otvoren sutra, 10. juna u 14 sati na platou Skenderije.



Za prvi dan Kid´s festivala, koji počinje sutra, Alma Čardžić, voditeljica festivala, i Susanne Prahl-Landžo, direktorica Kid’s festivala, dočekaće grupu djece na željezničkoj stanici koja stižu vozom iz Doboja, Maglaja i Zenice (u 13h i 40min).



Počasni gost festivala ambasador Butler, zamjenik visokog predstavnika u BiH, putovaće sa djecom koja stižu autobusom iz Mostara i iskoristiti ovaj put za razgovor i druženje sa mostarskim osnovcima.



U VIP salonu Kid’s festivala koji je namijenjen za susret djece sa poznatim ličnostima, prvi dan festivala djeca će moći razgovarati sa drugim počasnim gostom ambasadorom Arne von Kihlitz (SR Njemačka).



Prvi dan festivala ugostićemo djecu iz šesnaest gradova Bosne i Hercegovine (Rogatica, Milići, Foča, Goražde, Mostar, Busovača, Kalinovik, Vitez, Tuzla, Modriča, Odžak, Banja Luka, Gradiška, Ključ, Tešanjka i Čelebići) koja će imati priliku premijerno gledati veliko filmsko ostvarenje Roboti.



Zvanično otvorenje Kid’s festivala će biti u 14h na platou Skenderije kojem će prisustvovati i predstavnici ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Priredio(la): tz / sa-x                


Osmrtnicama ba smrtovnice