TUZLARIJE - KULTURA

17.04.2013.
Izložba Udruženja građana slovenačkog porijekla
Nebo na 29 načina


U Hotelu Tuzla, u srijedu uvečer, je otvorena izložba članova Likovne sekcije Udruženja građana slovenačkog porijekla Tuzla.



Izložbu je otvorila Tina Komel, ministrica u Vladi Republike Slovenije, koja je izrazila zadovoljstvo što se slovenačka kultura njeguje i u Tuzli.



Prema riječima Vlatka Zimmera, voditelja Likovne sekcije, na ovoj izložbi predstavljeno je ukupno 29 radova na temu „Nebo“, a autori izloženih djela su: Nada Dobnik, Emir Hamzić, Melada Huseinagić, Borka Jokić i Vlatko Zimmer.



- Ovo je naša 18 izložba po redu na kojoj su članovi radili na zadanu temu. Osim toga, svi likovni elementi koje možemo vidjeti n slikama su slobodan izbor umjetnika. Slike su rađene u tehnikama akvarel, akril i ulje na platnu. Iz svih pet likovnih priča o nebu, maštovitim stvaranjem vizuelnog oblikovanja i kombinovanjem boja, stvorena su predpostavljena likovna djela, prepoznatljivog rukopisa svakog slikara – kazao je Zimmer.





Rad Likovne sekcije je nemjerljiv doprinos razvoju kulture u Tuzli i prepoznatljiv je na ovim prostorima zadnjih dvanaest godina.

Izložba je održana u povodu obilježavanja 20.godišnjice rada Udruženja građana slovenačkog porijekla.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice