TUZLARIJE - KULTURA

26.04.2013.
NUB „Derviš Sušić“ Tuzla
Upriličeno književno-poetsko veče Društva pisaca TK


U Narodnoj i univezitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla večeras je upriličeno književno-poetsko veče Društva pisaca Tuzlanskog kantona. Književno druženje otvorio je predsjednik Mehmed Đedović, pri čemu je sve prisutne goste upoznao sa daljim planovima i razvojem Društva, od nastupa, novih projekata, promocija, tako i primanjem novih članova ali i mnogih drugih aktivnosti koje će omogućiti dalje djelovanje.



Naime, Društvo broji 25 veoma ažurnih članova koji su spremni dati svoj doprinos daljenjem napretku, ali isto tako omogućiti novim mladim književnim stvarocima da se dokažu i pruže svoj doprinos zajednici.

Večerašnje je okupljanje članova Društva pisaca TK ali i ostale prisutne ljubitelje pisane riječi, počastio gospodin Rusmir Tupković svojom pjesmom uz zvuke gitare i pričom, čime je zvanično otvoreno ovo književno-poetsko veče.



Svi prisutni imali su priliku uživati u prigodnom kulturno-zabavnom programu koji su upriličili članovi ovog društva: Rusmir Tupković, Nijaz Alispahić, Mevlida Iljazagić, Zejčir Jahić, Zlatko Dukić, Ramiz Salihović i Mehmed Đedović.

Priredio(la): NUB „Derviš Sušić“ Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice