TUZLARIJE - KULTURA

26.05.2013.
Tuzlanski sajam knjiga
Knjiga dana: „Uspavanka za knjigosaura“, Jagoda Iličić
Sajamske aktivnosti za nedjelju 26.maj



Knjigom četvrtog sajamskog dana, a odlukom urednika kulturnog dijela programa tuzlanskog sajma knjige, proglašena je knjiga za djecu „Uspavanka za knjigosaura“, Jagode Iličić. Ova knjiga u petak je u okviru Desetog međunarodnog festivala dječije književnosti „Vezeni most“, nagrađena „Malim princom“ kao najbolje je književno djelo u regiji u 2012. godini.
Knjigu koja je izašla u izdanju „OFF SET“ Tuzla, prati i odgovarajući CD s pjesmama i pričama iz knjige, a namijenjena djeci do 12 godina.



„Knjiga je posebna po tome što su sami likovi u stalnom dijalogu sa autoricom, to jeste samnom. Na početku knjige nalazi se test mašte koji djeca moraju proći, jer ovu knjigu mogu čitati samo oni koji znaju dobro zamišljati, rekla je autorica o ovoj knjizi.

Jagoda Iličić rođena je u Brezama kod Tuzle, a završila je studij razredne nastave na Filozofskom fakultetu u Tuzli. Objavila je nekoliko knjiga posvećenih djeci, a do pojave „Uspavanke za knjigosaura“, najveći uspjeh je doživjela sa knjigom „Brkovi od kečapa“.



Sajamske aktivnosti za nedjelju 26.maj 2013. godine

Prezentacijska dvorana Četvrtog međunarodnog tuzlanskog sajma knjige, bit će mjesto održavanja svakodnevnih programskih aktivnosti.



Program za nedjelju 26.5.2013.

12.00 h. Predstavljanje knjige RJEČNIK SARAJEVSKOG ŽARGONA autora mr.sc. Narcisa Saračevića.
13, 00 h. Predstavljanje novih knjiga članova Društva pisaca Tuzlanskog kantona
IZLOŽBA
Iz tuzlanske kolekcije Zavičajne zbirke Narodne i univerzitetske biblioteke Derviš Sušić - Tuzla.
VIDEO PROJEKCIJE
Od 22. do 27. maja, tokom svih sajamskih dana, na štandu Doma književnosti Tuzla bit će prikazivana video projekcije TV i filmskih sadražaja koji ilustruju djela Meše Selimovića i Derviša Sušića.

(Promus media)

Priredio(la): Promus media Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice