TUZLARIJE - KULTURA

23.05.2013.
Pregled drugog sajamskog dana
Školarci i studenti „okupirali“ sajam

Ni kiša, koja je bezprekidno padala drugog sajamskog dana, nije spriječila ljubitelje knjige iz cijele Bosne i Hercegovine da posjete Četvrti međunarodni tuzlanski sajam knjige.

Izdavači i izlagači izrazili su zadovoljstvo interesovanjem za njihovu ponudu, a o broju prodatih naslova moći će se govoriti tek krajem sajamskog vikenda, kada se očekuje i najveći broj posjetitelja.

Drugog dana, sajamski prostor su najvećim dijelom „okupirali“ školarci, a uglavnom je riječ o organizovanim posjetama. Sajam su, tako, jučer posjetili i učenici OŠ „Podzvizd“ iz Velike Kladuše, koji su do Tuzle putovali deset sati.


Učenici iz Velike Kladuše


- Ranije smo organizovano posjećivali sajmove knjige u Sarajevu i Zagrebu, a u Tuzli smo prvi put. U našoj školi radi nekoliko nastavnika iz tuzlanske regije, koji su nam preporučili da Tuzlu posjetimo u vrijeme sajma i nismo se pokajali. Ukoliko nas vrijeme posluži, obići ćemo i grad, te Panonska jezera i nastaviti dalje prema Sarajevu i Hercegovini – rekao nam je Amir Hadžić, nastavnik u OŠ „Podzvizd“ Velika Kladuša, škole koja postoji čak 102. godine.

Također, znatan broj posjetitelja sajma čine i studenti koji, u bogatoj ponudi stručne literature, imaju priliku pronaći naslove po koje bi se, inače, uputili na slične sajamske manifestacije u regiji.



Podsjećamo da se sajam održava u garažnom prostoru TC Mercator u Tuzli. Radno vrijeme sajma je od 10-21 h, a ulaz je, kao i parking ispred TC Mercator, slobodan.

Priredio(la): Promus media Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice