TUZLARIJE - KULTURA

22.05.2013.
Večeras otvaranje 4. Međunarodnog tuzlanskog sajama knjiga


Četvrti Međunarodni tuzlanski sajam knjiga, smješten u garažnom prostoru Tržnog centra Mercator u Tuzli, za posjetitelje će biti otvoren danas 22. maja. 2013. godine od 10 sati.



Organizatori i izlagači, posljednje pripreme za što kvalitetniju postavku su okončali sinoć, te spremno očekuju veliki broj posjetitelja sajma iz Tuzle i cijele BIH, odakle su najavljene i brojne organizovane posjete škola i udruženja.

Ceremonija svečanog otvaranja sajma počinje večeras (srijeda 22. maja 2013. godine) u 18 sati u sajamskom prostoru TC Mercator u Tuzli, a otvaranju će prisustvovati načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, sa saradnicima, predstavnici Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK-a i drugi ugledni gosti iz javnog i političkog života Tuzle i BiH.



Poslije svečanosti otvaranja, bit će otvorena i Izložba – Iz tuzlanske kolekcije Zavičajne zbirke Narodne i univerzitetske biblioteke Dervis Sušić Tuzla, koja će biti postavljena tokom trajanja sajma.

Na sajmu, koji će trajati od 22. do 27. maja 2013. godine, predstavit će se blizu 80 izdavača i izlagača iz BIH i zemalja regiona.

Ulaz na sajam je slobodan, a za posjetitelje je obezbjeđen i bespaltan parking na prostoru ispred TC Mercator.

Organizatori sajma su „Mercator BH“, ´´University press´´ i ´´Forma Nuova´´, a pokrovitelji Općina Tuzla i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Promus media Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice