TUZLARIJE - KULTURA

31.05.2013.
Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla
Predstavljena knjiga priča “Uplašen tvojom ljepotom˝


U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci "Derviš Sušić" Tuzla promovisana je nova knjiga priča “Uplašen tvojom ljepotom", autora Zejćira Hasića.
O knjizi je govorila gospođa Vojislava Vasiljević i književnik Mehmed Đedović, dok je ovo veče uljepšala svojim izvedbama na violini Irina Hajdukov, učenica Muzičke škole iz Tuzle.



Knjiga se sastoji od neobičnih priča koje se bave: ljepotom, čežnjom, refleksijama o životu i ljubavi kao sukusu života, emotivnim odrastanjem, umijećem pisanja, umjetnošću uopće...

- Uplašen tvojom ljepotom je djelo posvećeno pokojnoj supruzi našeg dragog autora, Zejćira Hasića u vrijeme kada su se upoznali. Od svih priča posebno mjesto ima pjesma u prozi Tvoja ljepota. U knjizi je dominantno osjećanje ljubavi koja je nesvakidašnja, puna emocija i koja spaja autora sa njegovom životnom saputnicom i muzom preko četiri decenije, kazala je gospođa Vasiljević.



Autor Zejćir Hasić zahvalio se organizatorima, promotorima i publici na divnoj večeri, kazavši pri tome koliko mu znači ovo djelo i kako je nastalo.



- Moje priče najvećim dijelom govore o studentskim danima, o umjetnosti, posebno književnosti. Ovo je prva moja knjiga koja sadrži autobiografske elemente jer su i biografski, a likovi su autentični uz neke izmjene događaja, kazao je autor Hasić.

Osmrtnicama ba smrtovnice