TUZLARIJE - KULTURA

27.05.2013.
˝Najteža˝ knjiga sajma:
˝Misterije i religije˝, knjiga sa 4500 stranica i sedam kilograma


Koja knjiga će ostati zapisana kao najprodavanija, a koju će organizator proglasiti knjigom tuzlanskog sajma knjiga, znat ćemo sutra. Ono što znamo već danas je da se „najteža“ knjiga sajma nalazi na štandu Društva pisaca TK.



Radi se o knjizi „Misterije i religije“, tuzlanskog autora Hajrudina Pekarića – Dine, koja sadrži 14 Pekarićevih knjiga, četiri koje su ugledale svjetlo dana, te još 10 koje koje je autor priredio i za koje čeka izdavača.

Knjige iz edicije „Misterije i religije“ nastajale su već 25 godina, od kada se Hajrudin Pekarić bavi istraživanjem religija i traga za istinom. Među njima su posljednje napisane knjige: „Oni su među nama“, „Anđeli i demoni duše“, „Proročanstva – Pape i Madone“, „Magija i tajanstvene pojave“ i knjige koje su nastale ranije.

Knjiga koju je autor izradio u jednom primjerku na tuzlanskom sajmu knjiga plijeni pažnju posjetitelja. Teška je sedam kilograma, sadrži 4500 stranica, te 3500 naslova i podnaslova.

Na štandu Doma književnosti Tuzla, gdje se svakodnevno prikazuju video projekcije TV i filmskih sadražaja koji ilustruju djela Meše Selimovića i Derviša Sušića

Priredio(la): Promus media Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice