TUZLARIJE - KULTURA

21.08.2013.
Završen prijem filmova, u toku selekcija
Uskoro 2. Tuzla Film Festival: Pristiglo oko 200 filmova

Veliki interes za takmičenje pokazali i amateri, koji su poslali filmove snimane mobitelima, fotoaparatima i amaterskim kamerama

Oko 200 filmova pristiglo je u direkciju Tuzla Film Festivala. Trenutno se vrši selekcija i odabir filmova za četiri kategorije: dokumentarni, igrani, kratki i animirani film.
Filmovi su pristigli iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a u off programu planirano je prikazivanje filmova autora iz Italije, Švedske, Holandije i Indije.
Osim profesionalnih redatelja, distributera i producenata, interes za Festival pokazali su i brojni amateri. Oni su svoje radove poslali za kategoriju ˝Snimaj bilo čim˝, a među njima najaktivniji su bili učenici Prve osnovne škole iz Srebrenika, koji se takmiče sa pet filmova.

- Pored filmova, koji će se prikazivati na tri lokacije u gradu (BKC Tuzla, Ljetno kino ˝Mladost˝ i kino ˝Kaleidoskop˝) publika će biti u prilici da se druži sa režiserima, direktorima festivala i glumcima, a u večernjim satima planirano je održavanje party-ja.

Naravno, ovaj projekt ne bi bio moguć bez naših sponzora, pokrovitelja i prijatelja kojima se ovom prilikom zahvaljujem - izjavio je Boris Balta, direktor Festivala, te dodao da se film konačno vraća u Tuzlu.


Na oficijelnoj stranici Festivala www.tff.ba možete pronaći više informacija, kao i online aplikacije za press, studente i profesionalne akreditacije.