TUZLARIJE - KULTURA

19.08.2013.
Arheološki park - 20.08. u 20:30 sati
Najava premijere predstave ˝Krv i so˝




Povodom 10. godina uspješnog rada JKP “Pannonica“ Tuzla, u utorak 20.08.2013. sa početkom u 20:30 sati u Arheološkom parku bit će upriličena predstava "Krv i so".

U centru interesovanja mladih tuzlanskih glumaca, koji su i autori teksta, su fašizam, nacizam, nacionalizam, evropske izdaje, progoni, ratovi, osvajanja, a svi sadržani u zajedničkom imenitelju: krvoproliće.

U predstavi ćete imati priliku putovati od neolita preko bosanske kraljevske dinastije i svjetskih ratova do Tita, Ismeta Mujezinovića, Meše Selimovića pa sve do danas.



Ko smo? Gdje idemo? Odakle potičemo? Krv? So? Ljudi? Životinje? Atentati? Genocid? Slobodni ljudi? samo su neka od pitanja i problema sa kojim se suočio autorski tim predstave.

Producent predstave je JKP “Pannonica“ Tuzla koja predstavom promoviše kulturno historijsko naslijeđe u okviru turističke sezone 2013.



U predstavi imate priliku gledati dva mlada tuzlanska glumca Rusmira Krdžalića i Mirzu Salihovića.

Muziku potpisuju Dženan Jusufović, prof.spec. i Senad Nurkanović.

Rad na glasu, glasovnoj pripremi i songovima potpisuje vanredna profesorica na tuzlanskoj Akademiji dramskih umjetnosti i profesorica solo pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli Lejla Teskeredžić.

Video dizajn potpisuje Goran Brekalo, a dizajn plakata i promo materjala Armin Džinić.

Stručni saradnici autorskog tima predstave su Mr.Mirsad Bakalović, prof.historije, Senad Begović, prof.historije i Fra Mario Divković-Gvardijan Franjevačkog samostana Sv.Petar i Pavao u Tuzli.

Cijena ulaznice iznosi 3 KM – redovna cijena ulaznice na Panonska jezera.


Osmrtnicama ba smrtovnice