TUZLARIJE - KULTURA

19.08.2013.
Završen 5. Kaleidoskop
Kaleidoskop ispunio sva očekivanja


- Hvala publici, timu Kaleidoskopa, građanima, ugostiteljima, učesnicima ...., kazao je načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović na današnjoj press konferenciji organizovanoj u povodu završetka Kaleidoskopa.




Zadovoljni su i organizaori, realizatori kao i učesnici i posjetioci Kaleidoskopa. Oni koji su prisustvovali svim aktivnostima mogli su da primijete veliki broj mladih, procjena je da je bilo više od 20.000 posjetilaca, iz inostranstva i zemalja regiona.

Učesnici ranijih Kaleidoskopa svojim prijateljima su prenijeli lijepa iskustva, ne samo o samoj manifestaciji nego i o gradu i ljudima te je zanimljivo da su neka svoja putovanja datumski prilagodili Kaleidoskopu da bi ovdje boravili bar dan ili dva.

Teško je reći koliko je tačno umjetnika učestvovalo ali ih je sigurno bilo preko 200, od toga je 16 bendova, 40 učesnika Art marketa iz Hrvatske, Srbije i BiH.

Uz renomirane nastupili su i mladi bendovi iz Tuzle, uslov je bio da su prošle godine radili, snimili nešto, te im je pružena prilika da se predstave publici u rodnom gradu.

Svi se slažu da je ovaj, peti Kaleidoskop, bio najbolji do sada, a sve su prilike da će prerasti u festival kojem se svi raduju. Već sada se može govori kao o festivalu na kojima mladi imaju priliku da uče ali i da se sjajno zabavljaju i druže i van festivalskih aktivnosti i to u atmosferi koja protiče bez problema i incidenata.

Treba još reći da je u realizaciji Kaleidsokopa učestvovalo oko 30 volontera.

S.M.


Osmrtnicama ba smrtovnice