TUZLARIJE - KULTURA

17.09.2013.
Danas u crkvi Franjevačkog samostana u Tuzli
Koncert klasične glazbe “Musica rediviva”


Franjevački samostan „Svetih apostola Petra u Pavla“ i HKD Napredak Tuzla organizuju koncert klasične glazbe „Musica Rediviva“ Udruge Prosoli, a u okviru Vrhbosna festivala. Koncert će se održati u crkvi Franjevačkog samostana u Tuzli u utorak 17. rujna u 19:00 sati.



Nastupaju Ariana Marić Gigliani, sopran i Edmund Andler-Borić, orgulje. Udruga Prosoli – Sveta glazba priredit će za ljubitelje klasične glazbe djela G. F. Handela, J. S. Bacha i mnogih drugih vrhunskih skladatelja.

- Cilj nam je nastaviti ono što smo započeli na početku 2013. godine, da kroz koncerte klasične glazbe pokušamo izgrađivati naše društvo. Želja nam je da umjetnost i glazba budu poveznica izgrađivanja budućih generacija. Pokušavamo da iz kiča današnje umjetnosti gdje se nudi šarenilo ponuda, a za koju ne treba nikakav intelektualni napor i razmišljanje, među ljude vratimo ljepotu vrhunskih skladatelja.
Stoga mi je zadovoljstvo pozvati sve ljubitelje klasične glazbe u crkvu „Svetih apostola Petra i Pavla“ u Tuzli u utorak 17. rujna. gdje ćemo imati koncert „Musica Rediviva“. Ulaz je slobodan i svi su nam dobrodošli
, rekao je u svom pozivu gvardijan Fra Mario Divković.

Osmrtnicama ba smrtovnice