TUZLARIJE - KULTURA

16.09.2013.
Otvorenje 17. septembra u 20:30
Sve je spremno za 15. INTERBIFEP


Sve je spremno za 15. INTERBIFEP koji će se održati u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla u periodu od 17. septembra do 2. novembra.



U povodu otvorenja INTERBIFEP-a u Galeriji je danas održana press konferencija na kojoj su direktor Galerije Dženan Jusufović i predsjednik Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULUBiH), Admir Mujkić, govorili o pristiglim radovima, kao i samoj manifestaciji.

Na ovogodišnjem festivalu će biti postavljeno 250 radova od 126 autora iz 40 zemalja. Predsjednik ULUBiH kazao je danas da je selektor INTERBIFEP-a, Ismar Mujezinović, odradio odličan posao i odabrao dobre radove, te da članovima žirija (Ismar Mujezinović, Atilla Ilkayaz, Elise Del Prete) neće biti lako odabrati radove koji će biti nagrađani.

Podsjećamo da su u pitanju ove nagrade:

Diploma za crtež – otkupna nagrada
Diploma za grafiku – otkupna nagrada
Diploma za video art portret
Diploma za fotografiju
Diploma „Ismet Mujezinović“
Diploma „James H. Pinto“
Nagrada publike za portret

Nove kategorije INTERBIFEP-a su video art i fotografija, a svečanost otvorenja planirana je u utorak 17. septembra u 20:30 u Međunarodnoj galeriji portreta.


Romano Kuduzović


Treba reći i da mladi umjetnik Romano Kuduzović, priprema i 3D sliku koju radi u akrilnim bojama, a do otvaranja bi trebala biti gotova.

Neki od izloženih radova









S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice