TUZLARIJE - KULTURA

21.09.2013.
Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla
Upriličeno književno veče i otvaranje izložbe fotografija Barbare Bračun


U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla sinoć je upriličeno književno veče i otvaranje izložbe fotografija „More ljubavi“ pjesnikinje i photo – art umjetnice Barbare Bračun iz Zagreba.



Sve prisutne ispred Biblioteke pozdravila je Muhterema Halilović, rukovoditeljica Službe za rad sa korisnicima, nakon čega je riječ prepustila Barbari Bračun koja je zvanično otvorila ovo književno veče i izložbu fotografija „More ljubavi“.

- Čast mi je i zadovoljstvo družiti se večeras sa vama. Drago mi je da sam došla u vaš grad i u vašu Biblioteku. Svaka zemlja, svaki grad me iznova ispuni emocijama i to preslikavam u svom pjesničkom radu „Plešem ljubav“ i fotografijama „More ljubavi“. U ljubavi pronalazim svoj smisao, svoj put, ja sam „doplesala svoju ljubav“ do vas, bile su riječi Barbare Bračun.



U programu, uz gošću, učestvovali su Grupa Lucido – Majda Zukić, Branislav Lukić Luka, Denis Dugonjić, Mario Bosanac Vranješ, Nihad Mešić River te moderatorica Sanja Dukić, koji su predstavili ovu uglednu gošću i njeno djelo. U opuštenoj i emotivnoj atmosferi ljubitelje pisane riječi i umjetnosti počastio je gospodin Edin Maglić pjesmom uz zvuke gitare.

Priredio(la): NUB ˝Derviš Sušić˝                


Osmrtnicama ba smrtovnice