TUZLARIJE - KULTURA

27.09.2013.
NUB ˝Derviš Sušić˝ Tuzla
Održano predavanje na temu „Grčka filozofija u okviru islamske misli“


Narodna i univezitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla u saradnji sa Kulturnim centrom Islamske Republike Iran juče je upriličila predavanje na temu „Grčka filozofija u okviru islamske misli“ čiji je izlagač bio mr. sci. Fuad Hadžimehmedović. Pored izlagača Biblioteku je posjetio i Ambasador Islamske Republike Iran u Sarajevu, Seyyed Hossein Rajabi i prof.dr. Mohammed Reza Aram, konzul za kulturna pitanja Ambasade Islamske Republike Iran u Sarajevu, koji su se ovom prilikom obratili prisutnima i zahvalili direktoru Biblioteke mr. Edinu Jahiću, ali i svim suradnicima koji su pomogli da se ova saradnja proširi i krene uzlaznom putanjom.



- Ovom prilikom moram iskazati svoje veoma pozitivno mišljenje o spremnosti Biblioteke da nam pomogne u realizaciji programa a sve to na osnovu dobrih veza koje postoje između Ambasade i Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla, rekao je prof. dr. Mohammad Reza Aram.



Direktor Biblioteke, mr. Edin Jahić, otvorio je jučerašnje predavanje kazavši, takođe nešto više o dugogodišnjoj saradnji, Iranskom kutku koji dugi niz godina uspješno djeluje unutar Biblioteke, te zajedničkoj organizaciji rada i aktivnosti između Ambasade Islamske Republike Iran u Sarajevu i Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla.

- Cilj nam je da promovišemo iransku kulturu, te se nadam da ćemo nastaviti dosadašnju saradnju. Mi se svakako kao ustanova stavljamo na raspologanje Islamskoj Republici Iran kao i Ambasadi Islamske Republike Iran u Sarajevu, bile su riječi direktora Tuzlanske biblioteke mr. Edina Jahića.

Priredio(la): NUB                


Osmrtnicama ba smrtovnice