TUZLARIJE - KULTURA

18.10.2013.
Održano poetsko veče dalmatinsko-beogradske i svjetske pjesnikinje Ljiljane Crnić


Sinoć je u Američkom kutku Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić" Tuzla upriličeno poetsko veče karizmatične dalmatinsko-beogradske i svjetske pjesnikinje Ljiljane Crnić. Stihovima iz svojih brojnih objavljenih zbirki, pjesnikinja je oduševila sve prisutne i izazvala brojne aplauze.



- Čast i zadovoljstvo su ovaj put pripali meni što se nalazim u ovom eminentnom objektu među vama dragim ljudima. Po drugi put imam priliku predstaviti svoje stvaralaštvo pred ovakvo divnom publikom. Predstavljam svoje četiri knjige i posebno mi je zadovoljstvo što mogu predstaviti knjigu koja je upravo izišla iz štampe: “Škrinja mojih tajni”. Pozivam vas da dođete kod nas u goste u “Poeziju Stenka”, izjavila je Ljiljana Crnić.

- Izuzetno mi je drago što je predivna pjesnikinja Ljiljana Crnić koja nam donosi miris Jadrana, šarm Beograda i svijeta, i puno ljubavi u svojim stihovima, večeras sa nama u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla, rekao je promotor Nihad Mešić River.



U programu, uz gošću, učestvovali su Mario Bosanac Vranješ, Nihad Mešić River, te moderatorica Sanja Dukić, koji su predstavili ovu uglednu gošću i njeno djelo. U veoma prijatnoj atmosferi sa ljubiteljima poezije za poseban štimung uz gitaru i pjesmu, pobrinuo se Edin Maglić.

Priredio(la): NUB „Derviš Sušić“                


Osmrtnicama ba smrtovnice