TUZLARIJE - KULTURA

22.10.2013.
Narodna i univerzitetska biblioteka ˝Derviš Sušić˝ Tuzla
Održan okrugli sto ˝Klasici i savremena književnost˝


U okviru manifestacije obilježavanja „Mjeseca knjige“ u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla organizovan je okrugli sto na temu „Klasici i savremena književnost“. Učešće su uzeli studenti III i IV godine i profesori Odsjeka za bosanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, koje je predvodila doc. Anisa Avdagić i članovi Društva pisaca TK.



Ovaj događaj pružio je priliku profesorima i sudentima ali i članovima Društva pisaca TK da međusobno razmijene iskustva, poboljšaju saradnju i skupa dođu do novih ideja, što je i bilo cilj ovakvog jednog događaja, između ostalog da poboljša saradnju Biblioteke, studenata i profesora Filozofskog fakulteta ali i članova Društva pisaca TK.



Muhterema Halilović, rukovodilac Službe za rad sa korisnicima bibliotečkih usluga i kulturno javnu djelatnost Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla, pozdravila je sve prisutne, te im iskazala zahvalanost što su podržali ovakakv jedan događaj.

Studenti i profesori izrazili su svoje zadovoljstvo organiziranjem ovakvih manifestacija i u narednom periodu dogovoreno je organiziranje predavanja, književnih večeri.

Priredio(la): NUB ˝Derviš Sušić˝ Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice