TUZLARIJE - KULTURA

20.10.2013.
Pozorište mladih Tuzla
Najava predstave „Snjeguljica i sedam patuljaka“

U potrazi za pravim putem u životu, na tuzlanske pozorišne daske stižu i „Snjeguljica i sedam patuljaka“.
Na scenu Tetra kabare Tuzla, u ponedjeljak 21. oktobra 2013. godine, u 18, 00 sati, dovešće ih polaznici Dramskog studija Pozorišta mladih Tuzla.


Jednu od najboljih priča, Snjeguljicu i sedam patuljaka, zapisanu perom njemačkih pisaca braće Grim, dvadesetoro mladih ljudi i djece iz Pozorišta mladih pretočilo je u predstavu kojom žele potaknuti mlađu publiku na kreativno razmišljanje, izbor pravog puta u životu, uočavanje problema koji im se dešavaju, te slobodno, glasno i jasno ukazivanje na njih.
U 50 minuta trajanja ove predstave, namijenjene uzrastu od 6 godina, mladi glumci na pozorišni način govore o dobroti i zlobi, o prijateljstvu, o ljubavi, šaljući poruku da se dobro dobrim vraća, a zlo još gorim.
Adaptaciju i režiju za „Snjeguljicu i sedam patuljaka“ uradio je tuzlanski glumac Adnan Mujkić, u saradnji sa Andreom Lukić i Jasminom Ibrahimović, a u predstavi igraju polaznici Dramskog studija Pozorišta mladih Tuzle.

Karte možete rezervisati na brojeve 062 411 441 ili 061 728 585, a podići na biletarnici Teatra kabare Tuzla sat vremena prije početka predstave.

Priredio(la): Pozorište mladih Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice