TUZLARIJE - KULTURA

08.11.2013.
Likovno Udruženje ˝Franjo Leder˝
„Obojimo život duginim bojama“


Likovno udruženje „Franjo Leder“ iz Tuzle uz finansijsku podršku Fondacije tuzlanske zajednice realizuje projekat likovnih radionica– tehnika enkaustika. Riječ je o tehnici koja podrazumijeva rad sa peglom i voštanim bojama.



- Radionice se održavaju na više lokacija na području opštine Tuzla, a do sada su realizovane u Domu penzionera, Agora centru u Simin Hanu i Društvenom domu u Gornjoj Tuzli.Radionice su jako posjećene a polaznici su svih uzrasta - kazala je za naš portal Smiljana Bubreško iz Udruženja likovnih umjetnika "Franjo Leder".



Posljednja iz niza radionica održaće se dana, 09.11.2013 godine sa početkom u 11 i 12 sati u Kući plamena mira u Tuzli.

Radovi svih polaznika radionica biće izloženi zajedno sa radovima članova Likovnog udruženja„Franjo Leder“ Tuzla na izložbi koja će biti otvorena u sklopu manifestacije „Dani otvorenih vrata Agora Centra“ u Simin Hanu 12. novembra 2013 godine sa početkom u 16, 00 sati.



Inače, Udruženje „Franjo Leder“ su 2009 godine osnovali slikar Zoran Kovačević sa još pet entuzijasta slikara amatera iz Tuzle: Hasiba Šahmanović, Tatjana Paki, Snežana Kovačević, Amra Delalić i Smiljana Bubreško.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice