TUZLARIJE - KULTURA

06.11.2013.
Na sceni BKC-a mjuzikl ˝Romeo i Julija˝
Mladi na strani ljubavi



U subotu, 9. novembra 2013. godine, od 19 sati i 30 minuta, ljubitelji pozorišne umjetnosti će, na sceni BKC-a Tuzla, uživati u mjuziklu Romeo i Julija.

Šekspirovu tragediju na pozorišnim daskama izvodi 50-ero mladih ljudi iz Pozorišta mladih Tuzle i Pjevačkog studija pod rukovodstvom profesorice Lejle Teskeredžić. Adaptaciju i režiju potpisuje tuzlanski glumac Adnan Mujkić, dok je uloga tekstopisca pripala Aneli Huremovic.

Primjenjujući svoje talente, mladi Tuzle ulažu ogromnu energiju i prilagođavaju priču o ljubavi i tragediji potomaka zavađenih veronskih porodica Kapuleti i Monteki današnjem vremenu.

Uz saglasnost Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK, mjuzikl Romeo i Julija se, u četvrtak i petak (7. i 8. novembra), na sceni BKC-a, izvodi i za učenike srednjih škola.

Ova predstava je jedna u nizu aktivnosti Pozorišta mladih Tuzle u kojem se radi, ne samo na stvaranju glumaca, plesača, pjevača ili muzičara, nego se velika pažnja posvećuje izgradnji samopouzdanja kod mladih ljudi, te usmjeravanju njihove energije u pozitivne i društveno korisne stvari.

Dobro došli na ROMEA i JULIJU - 09.11.2013. - Na sceni BKC TK sa početkom u 19.30h. Rezervacije: 061 728 585 ili 062 411 441

Pozorište mladih Tuzle

Osmrtnicama ba smrtovnice