TUZLARIJE - KULTURA

29.11.2013.
Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla
Upriličeno druženje sa Jagodom Iličić na temu Cvrčak ili Mrav?!


Tuzlarije


U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla, juče je upriličeno druženje sa Jagodom Iličić na temu Cvrčak ili Mrav?! Učesnici su bili učitelji, nastavnici i voditelji likovnih i literarnih sekcija škola „Sveti Franjo“, „Brčanska Malta“ i OŠ „Slavinovići“ koji su zajedno sudili Cvrčku i Mravu. Učesnici su prethodno pripremili svoje radove, a najuspješniji čitani su za vrijeme „suđenja“.

Tuzlarije


Svi pristigli radovi na prethodno objavljeni poziv za natječaj odlučivali su u korist cvrčka ili mrava i njihovom oslobađanju „krivice“. U programu je sudjelovao i specijalni gost književnik Mirsad Bećirbašić, koji je ovom prilikom predstavio svoju novu knjigu „Slova od snova“. Dječiji književni klub osmislio je ovaj program i na taj način pružio svim učesnicima da iskoriste svojih pet zlatnih minuta.

Tuzlarije


- Riječ je o projektu koji sam osmislila kao koordinator i voditelj radionica u Dječijem književnom klubu. U projektu „Čitajmo zajedno“ sastajemo se jednom sedmično kako bi približili djeci knjigu a ujedno i družili. Cilj ovog projekta jeste druženje uz knjigu i da se knjiga vrati na mjesto koje joj pripada, kazala je za kraj Jagoda Iličić.


Osmrtnicama ba smrtovnice