TUZLARIJE - KULTURA

28.11.2013.
Održana manifestacija ˝Zajedno osvajamo svijet˝

Tuzlarije


Sinoć je u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla održana manifastacija pod nazivom "Zajedno osvajamo svijet". Organizator druženja bila je JUOŠ "Novi Grad", a idejni tvorac projekta profesorica bosanskog jezika i književnosti Mirela Avdagić. Pored kreativnih učenika i nastavnika OŠ "Novi Grad" u programu su učestvovali i učenici JUOŠ "Brčanska Malta", JUOŠ "Sjenjak", JU Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla, JU Gimnazija "Meša Selimović" i JU Srednja muzička škola Tuzla.

Tuzlarije


Tuzlarije


Svi učesnici i gledaoci uživali su u zanimljivom programu koji su pripremili učenici navedenih škola. O manifestaciji Zajedno osvajamo svijet profesorica Mirela Avdagić kaže: "Željeli smo da djelujemo zajedno, da se sarađujući popnemo jednu stepenicu više, s koje će naši pogledi i pogledi naše djece sezati dalje, da vidimo više i čujemo više, da učimo jedni od drugih sve što je lijepo čuti, da se učenici druže u drugačijem i ljepšem okruženju, da razmjenjuju iskustva i ideje.

Tuzlarije


Voljeli bismo da poštujemo više jedni druge, da poštujemo nečiji rad, pri tome njegujući istinske ljudske vrijednosti, koje su danas, moramo priznati, prilično zaboravljene. O njima djeci savremenog doba ne možemo pričati, mi se moramo potruditi da ih oni osjete, dožive i odrastaju s njima, kako bi postali bolji ljudi."
Svi učesnici izrazili su sreću i zadovoljstvo zbog učešća u ovom projektu i želju da ovo druženje preraste u tradiciju.


Novinarska sekcija JU Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla


Osmrtnicama ba smrtovnice