TUZLARIJE - KULTURA

27.12.2013.
Održan godišnji prijem
BKC posjetilo više od 100.000 ljudi


Cijeneći uspješnu saradnju u toku godine koja je na izmaku, uposlenici Bosanskog kulturnog centra Tuzla upriličili su svečani prijem za kulturne radnike, predstavnike medija, institucija, poslovne partnere i prijatelje BKC-a Tuzla.

Tuzlarije


Na već tradicionalnom prijemu koji je održan danas u galeriji BKC-a direkor JU BKC TK Tuzla, mr.sc. Semir Fejzić sumirao je radne rezultate te se zahvalio svima na uspješnoj saradnji.

Tuzlarije


- Mi već tradicionalno sumiramo rezultate na kraju godine i na jedan ovakav način želimo se zahvaliti, prije svega, svim medijima koji su tokom godine pratili naš rad, ali i svim partnerima sa kojima smo imali saradnju. Mi izlazimo iz vrlo teške i finansijski složene godine, koju, na našu sreću i zadovoljstvo, završavamo pozitivno, bez gubitaka i dugova. Imamo realiziranih oko 245 događaja sa više od 100.000 posjeta. Mada, malo sigurnija finansijska situacija i malo manje političkog previranja je nešto što nam treba, isto kao i više izdvajanja sredstava za program. Mislim da sve ovo zaslužuje i više od 100.000 ljudi koji su nam došli - naglasio je Fejzić.

Koncert Kaliopi, nastup grupa "Divanhana" i "Halka", samo su neki od sadržaja koje smo mogli vidjeti u BKC-u uz predstave, izložbe, humanitarne i druge koncerte.

Kako su najavili iz menadžmenta BKC-a, biće uloženi veliki napori da se kvalitet i broj programskih aktivnosti iz 2013. ostvari i u narednoj godini.



Gosti na današnjem prijemu su darovani i prigodnim poklonima.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice