TUZLARIJE - KULTURA

23.12.2013.
Revizor u Narodnom pozorištu Tuzla


Narodno pozorišta Tuzla je započelo na još jednom, i to četvrtom po redu, projektu u ovoj pozorišnoj 2013/2014 polusezoni. Ovaj put se radi o predstavi "Revizor" N. V. Gogolja. "Revizor" je koprodukcijski projekat Kazališta Virovitica i NP Tuzla.

Tuzlarije


Nakon dugogodišnjeg prijateljstva i dobre saradnje između ova dva Pozorišta, koja se do sada realizovala kroz razmjene predstava, ovaj put su odlučili da udruže snage i naprave jedan zajednički projekat.

Tuzlarije


Reditelj "Revizora" je Dražen Ferenčina, poznati reditelj iz Hrvatske, koji već dugi niz godina sarađuje s Virovitičkim kazalištem, a sa Narodnim pozorištem Tuzla je radio, takođe koprodukcijsku predstavu sa Vinkovcima "Vrtlar" (sezona 2010/2011).

Tuzlarije


U predstavi igra 15 glumaca iz NP Tuzla i Kazališta Virovitica, a Dražen Ferenčina je za ovu predstavu uloge povjerio: Miji Pavelku, Blanki Bart, Igoru Golubu, Drašku Zidaru, Mladenu Kovačiću, Antunu Vrbenskom i Aleksandri Demše iz Kazališta Virovitica i Nerminu Omiću, Elviri Aljukić, Siniši Udovičiću, Adnanu Omeroviću, Nenadu Tomiću, Elvisu Jahiću, Nedimu Malkočeviću i Alisi Brkić. Saradnik reditelja za scenografiju je Osman Arslanagić, a za kostimografiju Adisa Vatreš.

Tuzlarije


Nakon Novogodišnjih praznika probe se nastavljaju prvo u Tuzli, a potom se cijeli ansambl seli u Viroviticu.

Premijera predstave je planirana za početak mjeseca februara 2014. godine.

Marketing služba NP Tuzla

Osmrtnicama ba smrtovnice