TUZLARIJE - KULTURA

27.02.2014.
Koncert učenika Osnovne muzičke škole
Velika djela malih majstora pred tuzlanskom publikom

Svoj doprinos obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine dali su i učenici Osnovne muzičke škole Tuzla, koji su u velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra održali svečani koncert. Najmlađi učenici su predstavili tek dio svog repertoara koji je uz njihov nesvakidašnji talenat, po svemu viđenom, očarao prisutnu publiku u koncertnoj sali. U okviru bogatog programa izvedene su čak 42 kompozicije među kojima su se našla djela od baroka do muzike 20. vijeka, čuvenih svjetskih kompozitora.



Iako su još mladi, učenici ove škole su već nastupali na značajnim takmičenjima u zemlji i regiji.

- Profesori su skupa sa đacima pripremili koncert koji je postao tradicionalan. S obzirom da je u našoj školi otvoren veći broj odsjeka u odnosu na prethodne školske godine, ovaj koncert slobodno možemo nazvati velikim jer je nastupilo dosta naših učenika. Posebna bih izdvojila nastup nagrađenih učenika, koji su na prethodnim internacionalnim takmičenjima održanim u Beogradu i Subotici ostvarili zapažene rezultate. Program je bio zanimljiv i mislim da je bilo zadovoljstvo gledati dječicu kako izvode djela velikih majstora - kazala je Slađana Dedić, direktorica Osnovne muzičke škole u Tuzli.

Opušteno i bez treme učenici su prezentirali svoje lične, ali i mogućnosti same škole. Među njima je bio i osmogodišnji Aldin Kalajlić koji pohađa pripremni razred Osnovne muzičke škole.

- Ovo je bio moj drug nastup i nisam imao tremu. Odsvirao sam na harmonici pjesmu „Razgranala grana jorgovana“ i sretan sam što je moja rodbina došla da pogleda moj nastup, kazao je Aldin.

Tuzlarije


Klavir, harmonika, violina, gitara, violončelo, solo pjevanje, smjenjivali su se instrumenti i protagonisti na sceni, a svaki nastup nagrađen je zasluženim aplauzom.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice