TUZLARIJE - KULTURA

05.03.2014.
Činovnici pazite se, Revizor stiže u Tuzlu


Tuzlanska pozorišna publika u četvrtak naveče u Narodnom pozorištu ima priliku da pogleda premijerno izvođenje predstave “Revizor” koju je prema tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja režirao Dražen Ferenčina.

Tuzlarije


Predstava je rezultat lijepe i uspješne saradnje Kazališta Virovitica i Narodnog pozorišta Tuzla. Sam komad nije nepoznat, Revizor je najpoznatije dramsko djelo Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, ali je predstava i danas zanimljiva isto koliko je bila i 1836. godine kada je prvi put izvedena.

To je priča o revizoru koji stiže u mali grad, gdje će neugodno iznenaditi načelnika i činovnike sudstva, školstva i zdravstva. Otkrivanje korupcije je tema koja decenijama ne gubi na aktuelnosti.

U predstavi glumi sedam glumaca Kazališta Virovitica i sedam Narodnog pozorišta Tuzla. Igraju: Mijo Pavelko, Blanka Bart, Elvira Aljukić, Siniša Udovičić, Nenad Tomić, Igor Golub, Elvis Jahić, Draško Zidar, Nermin Omić, Adnan Omerović, Mladen Kovačević, Antun Vrbenski, Nedim Malkočević, Nina Terzić /Aleksandra Demše

Četvrtak, 6. mart 2014. godine u 19, 30 sati – PREMIJERA
Petak, 7. mart 2014. godine u 19, 30 sati – Prva repriza
Subota, 8. mart 2014. godine u 19, 30 sati – Druga repriza

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice