TUZLARIJE - KULTURA

06.03.2014.
Gornja Tuzla
Ajli Mušanović dodijeljenja nagrada za kreativnost likovnog rada
TuzlarijeDruštveni dom i Kulturno-umjetničko društvo Gornja Tuzla u suradnji sa Narodnom univerzitetskom bibliotekom „Derviš Sušić“ iz Tuzle su povodom 8. marta o temi „Tebi jedina moja“ organizirali manifestaciju na kojoj su prezentirani likovni i literalni radovi učenika Osnovne škole „Gornja Tuzla“.

Cilj manifestacije je pokazati kreativnost učenika osnovnih škola kroz njihove likovne i literalne radove, te da im nastavnici ujedno kroz zanimljive sadržaje ukažu na značaj majke.

- Na današnjoj manifestaciji smo imali puno radova koje smo prezentirali i najbolje nagradili. Tri nagrade su dodjeljene za likovne i tri za literalne najbolje radove, gdje je jedna nagrada dodijeljena za kreativnost učenici Osnovne škole „Gornja Tuzla“ Ajli Mušanović. Njen rad je bio izuzetno uspješan i krativan - izjavila je animator za kulturu u Društvenom domu „Gornja Tuzla“ Maida Mehmedović.

Kazala je da su kroz znaimljive sadržaje ove manifestacije ujedno djeci i ukazali na bitnost šta znači majka, te im kroz kratko predavanje objasnili kako trebaju poštovati roditelje i na koji način zaštititi majku-ženu u današnje vrijeme.

- Mi tradicionalno svake godine objavljujemo nagradni konkurs za učenike iz osnovnih škola, uzrast od prvog do petog razreda sa likovnim radovima, a od šestog do devetog razreda sa literalnim radovima. Konkurs je trajao petnaest dana, tako da su djeca imala dovoljno vremena završiti svoje radove, kako bi bili posvećeni majčinom danu - naglasila je Mehmedović.

Nagrade za učenike čiji su radovi nagrađeni bile su knjige prilagođene uzrastu za osnovnu školu na bosanskom i englekom jeziku, koje je poklonila Narodna univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ iz Tuzle, te su dodjeljene i nagrade u vidu školskog pribora.

Prezentaciji likovnih i literalnih radova učenika Osnovne škole „Gornja Tuzla“ je prisustvovao veliki broj učenika, nastavnika, roditelja, te razne institucije.

Priredio(la): FENA                


Osmrtnicama ba smrtovnice