TUZLARIJE - KULTURA

20.03.2014.
Dani akademskog teatra
Uprkos svemu 12. TKT FEST
Teatar Kabare Tuzla 27.03 -03.04. 2014.


Moto 12. TKT Festa „Uprkos svemu“ dovoljno govori o teškoćama s kojima su se susretali organizaori tradicionalne kulturne manifestacije koju tuzlanska publika očekuje.

Tuzlarije


Prema riječima umjetničkog voditelja Festa Vlade Keroševića, ni za prošlogodišnji TKT Fest nisu dobijena sredstva odobrena po raznim grantovima od strane Vlade TK.

I zaista, uprkos svemu, od 27. marta do 3. aprila pripremljen je zanimljiv i kavalitetan program prema kojem će za osam dana biti izvedeno devet predstava kao i pozorištno dokumentarna izložba u povodu 150 godina od rođenja Branislava Nušića.

Autor izložbe Srđan Vukadinović, podsjetio je da TKT Fest redovno obilježavao značajne godišnjice, pa je tako do sada bilo riječi o Meši Selimoviću, Ivi Andriću, Miroslavu Krleži, Skenderu Kulenoviću, a ove godine o Branislavu Nušiću kao i Šekspiru, koji je već proglašen za pisca milenijuma.

Stižu gosti iz Zenice, Sarajeva, Mostara, Beograda, Virovitice, Rijeke, Zrenjanina, Novog Sada, koji će uz Tuzlake posjetiocima omogućiti kulturni bijeg od tmurne svakodnevnice.

Treba napomenuti da stiže i Zijah Sokolović sa predstavom „Međuigra od 0-24“, te da je baš Sokolović, uz još neke kultne glumce, podsticao Keroševića da pronađe način da se održi i 12. TKT Fest.

TKT Fest počinje na Svjetski dan teatra, više podataka može se pronaći na www.teatarkabare.ba a rezervacije na telefone 035 264 733 i 060 327 3393

Pogledajte i zvanični najavni spot





S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice