TUZLARIJE - KULTURA

25.03.2014.
Završeni 10. dani Mladih Tuzle
Rođendansko slavlje u znaku zanimljivih kulturnih događaja


Tuzlarije


Tuzlanska kulturna scena je, u martu ove godine, obogaćena brojnim događajima u režiji Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih koji su time obilježavali svoj deseti rođendan.

Tuzlarije


U okviru manifestacije 10. dani Mladih Tuzle, po prvi put u ovom gradu, priređena je izložba na kojoj su živi kipovi, članovi Udruženja, nosili kostime iz nekoliko dosadašnjih pozorišnih predstava. Osim toga, za 15 dana marta, mladi glumci, pjevači i plesači su, na sceni BKC-a TK i Teatra kabare Tuzla, odigrali premijeru obnovljene predstave „Udijelite sirotinji“, te dvije premijerne komedije „Weseljaci“.

Tuzlarije


Pozorišnu publiku obradovali su i izvođenjem „Virusa“, dok su najmlađi počašćeni predstavom „Snjeguljica i sedam patuljaka“.

Tuzlarije


Završna večer manifestacije upotpunjena je premijerom filma MLADI TUZLE-mjesto sigurnog odrastanja, a po prvi put je izvedena i himna Mladih.

Tuzlarije


Udruženje Mladi Tuzle zajedno sa Pozorištem mladih djeluje kroz dramski, pjevački, plesni, baletni i muzički studio odakle je 3 865-ero djece i mladih iznjedrilo 25 pozorišnih predstava. Njihov trud i rad prepoznali su kulturni radnici i publika širom regije, odakle su u Tuzlu donijeli 55 nagrada sa pozorišnih festivala. Osim edukacije u oblasti pozorišne umjetnosti „Mladi Tuzle“ veliku pažnju posvećuju izgradnji samopouzdanja kod mladih ljudi, usmjeravanju njihove energije u pozitivne i društveno korisne stvari, te prepoznavanju problema u društvu i pričanju o tome jezikom umjetnosti.

Tuzlarije


Vrata Mladih Tuzle i Pozorišta mladih otvorena su za djecu i mlade koji se žele edukovati u različitim vrstama umjetnosti, te za one koji već stečena znanja, umjetničke vještine i sposobnosti nastoje predstaviti publici.

Tuzlarije


Trenutno je u toku upis u Dramski studio za djecu i mlade 2014. Prijave traju putem telefona: 061 804 691 do 02.04.2014. Dobro nam dosli...

Osmrtnicama ba smrtovnice