TUZLARIJE - KULTURA

26.03.2014.
U Gimnaziji ˝Ismet Mujezinović˝
Održano veče poezije ˝U susret proljeću˝


U opuštenoj atmosferi biblioteke Gimnazije „Ismet Mujezinović“ u utorak 25. 3 2014. godine održano je veče poezije "U susret proljeću", koju su povodom Dana poezije 21. marta pripremili učenici, zaljubljenici u poeziju, u suradnji sa svojim profesoricama i pjesnicima.
Gimnazijalcima i njihovim prijateljima, svojim pjesmama predstavili su se pjesnikinje i pjesnici, Mirela Agić Udovičić, Mario Vranješ, Isa Balkan, te učenici OŠ "Pazar" i Srednje Medicinske škole sa prof. Jasminkom Hadžić Imamović i učenici Gimnazije "Ismet Mujezinović" sa profesoricama Švraka Majdom i Mirhom Stjepić.

Tuzlarije


U dvosatnom kulturnom programu koji je okupio oko 30-ak zaljubljenika u stihove i lijepu pisanu riječ, pjesnici su osobno pročitali nekolicinu izabranih pjesama a ugodnoj atmosferi su pridonijeli zvuci gitare i flaute.

Ono što posebno treba istaknuti, na ovoj večeri poezije bilo je dosta "mladih" pjesnika kojima je ovo bio prvi javni nastup a naša učenica Belma Babić je na konkursu za najbolji literarni rad povodom literarnog konkursa koji je upriličila Behram-begova medresa povodom manifestacije „Dani porodičnih vrijednosti“ osvojila 2. mjesto i novčanu nagradu od 150 KM.

Tuzlarije


Alma Kitovnica, profesorica, inicijator i moderator večeri poezije, je kazala kako se upravo radi mladih pjesnika i održala jedna ovakva večer u Gimnaziji "Ismet Mujezinović" kako bi mladi pjesnici iskoristili pruženu priliku i široj publici predstavili svoje radove i misli koje su prenijeli na papir.

Tuzlarije

Zahvaljujemo se učenicima i pjesnicima na lijepom druženju i poklonjenim stihovima koji će ostati i dalja inspiracija u stvaranju i širenju ljepote pisane riječi...

Bibliotekarska sekcija

Osmrtnicama ba smrtovnice