TUZLARIJE - KULTURA

28.03.2014.
Promocija romana Hazima Hadžića ˝Tvoje tijelo je moje tijelo˝


U srijedu, 26.03.2014. godine u Gimnaziji "Meša Selimović", u društvu Hazimovih prijatelja iz škole, porodice i profesora održana je promocija romana "Tvoje tijelo je moje tijelo". O romanu su govorili Amela Isanović, Mehmed Pargan i Rasim Hamidović.

Tuzlarije


Hazim Hadžić je učenik četvrtog razreda Gimnazije "Meša Selimović". Iako devetnaestogodišnjak, Hazim Hadžić je ovim romanom pokazao da je itekako sposoban spoznati zamke društva u kojemu se nalazimo. Kroz mnoštvo zapleta, virtuezno govori o samoći, izolovanosti, ljubavi, nedostacima zdravstvenog sistema, gubljenju moralnih vrijednosti, religiji.

Tuzlarije


Radnja romana se odvija negdje u dalekoj Engleskoj, no vrlo lako se može načiniti komparacija sa dešavanjima kojima smo trenutno i mi okruženi.

Na poleđini knjige je napisano nekoliko rečenica, kratak opis koji može zaintrigirati maštu čitalaca.

Tuzlarije


„Krimi roman o četrdesetogodišnjaku Toniju, koji, nakon što sazna da će uskoro umrijeti, dobija informaciju o programu korporacije koja se ilegalno bavi trgovinom ljudskih organa i njihovim istraživanjem a koja će mu dati novac za tijelo ukoliko ga ustupi korporaciji nakon smrti. Toni dobija novac, no situacija se komplikuje kada Tonija obavijeste da on zapravo nema tumor... Na šta je sve spreman jedan lokalni bankar kako bi zaštitio sebe od agenata koji imaju samo jedno u cilju - njegovo tijelo“.

Selma Bačinović

Osmrtnicama ba smrtovnice