TUZLARIJE - KULTURA

03.04.2014.
Završnicu 12. TKT Festa obilježiće premijera predstave „ONA“

Završnicu 12. TKT Festa obilježiće NP Toša Jovanović iz Zrenjanina i Akademija Umetnosti Novi Sad, premijerom predstave „ONA“ autorica Đulvezan, Milošević. Režiju potpisuje Mija Knežević, dok u predstavi igraju Jelena Đuvezan i Alisa Lacko

Tuzlarije


Premijerom predstave "Ona" NP Toša Jovanović iz Zrenjanina i Akademije umetnosti Novi Sad, završava se ovogodišnji 12. TKT Fest - Dani akademskog teatra 2014. Publika koja je vjerno ispratila ovogodišnji TKT Fest, večeras će imati privilegiju da prva pogleda i ocijeni novi pozorišni projekat urađen u koprodukciji NP Toša Jovanović iz Zrenjanina i Akademije umetnosti Novi Sad.
To je sjajan tekst, aktuelna i neobično interesantna tema - žena. Žena prikazana kroz svoj odnos sa majkom, mužem, doktorom, strahovima, starenjem. Priča o ženi koja ima imperativ nametnut emancipacijom - da svakog trenutka bude lijepa, njegovana, idelane težine i sjajne kose, podantna svom muškarcu, domaćica sa karijerom i majka. Na duhovit, jasan i na momente potresan način gledamo samo dvije glumice, Jelenu Djulvezan i Alisu Lacko.
Mia Kneževic je rediteljka koja iako mlada nagovještava uspješnu karijeru. Pored toga, scenografija je veoma jednostavna, a efektna, kao i kostimi.

Siže: Hana bježeci iz ljekarske ordinacije, bježeci od svojih problema, kao i uvijek u životu, doživljava saobraćajnu nesreću i pada u komu. U tom trenutku se "cijepa", pojavljuje se jos jedna Hana. A publika saznaje ko je ta žena i zašto je takva postala. Na kraju otkrivamo da li je spremna da se suoči sa sobom, da se prihvati i da se probudi.

H.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice