TUZLARIJE - KULTURA

03.04.2014.
Video hronika osmog dana 12. TKT Festa
Promovirana monografija Teatra Kabare Tuzla

Pretposljednja noć 12. TKT Festa obilježena je promocijom monografije Teatra Kabare Tuzla pod nazivom UMJETNIČKI BUNT I ISTRAJNOST KAZALIŠNOG DJELANJA autora Srđana Vukadinovića i Vojislava Vujanovića, u kojoj posebno mjesto zauzima stand up komedija kao jedan novi umjetnički bunt koji je sveprisutniji u produkciji Teatra Kabare Tuzla. Nakon promocije ovogodišnje Monografije, izvedena je predstava KURVA.



Ulaznice za predstavu KURVA autorice Vedrane Rudan, u režiji Zijaha Sokolovića i izvođenju glumice Olivere Baljak su bile rasprodane na samom početku 12. TKT Festa.

Tuzlarije


U knjizi, nastaloj kao zbirka kolumni pisanih za tjednik „Nacional“, Kad je žena kurva/Kad je muškarac peder, Vedrana Rudan nastavlja se baviti svojim stalnim temama kao što su nasilje nad ženama, mačizam i primitivizam, odgoj djece, nametnuti obrasci ponašanja u konzervativno-tradicionalnom, katoličkom društvu, siromaštvo i politička korupcija, kult mladosti i ljepote nametnuti kroz medije…
Iskreno i šokantno, tužno i smiješno, realno i bizarno, sve se to miješa u Vedraninom rukopisu u kojemu njeno pero namjerno i dalje zabada u neuralgične tačke društva.

Hazim Mujčinović

Osmrtnicama ba smrtovnice