TUZLARIJE - KULTURA

02.04.2014.
Koprodukcija Narodnog pozorišta Tuzla i Kerempuha Zagreb
Novi teatarski projekat „The Big Sister“


„The Big Sister“ je novi teatarski koprodukcijski projekat Naradnog pozorišta Tuzla i Satričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba. Predstava nastaje prema hvaljenoj knjizi „Rašeljka i druge žene“ hrvatske spisateljice Milane Vlaović, a u režiji poznatog bh. reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića koji je uradio i dramatizaciju ovog djela.

Tuzlarije


„The Big Sister“ je dramska komedija o životu i naličju show svijeta nogometaša inspirisana knjigom Milane Vlaović, nekadašnje supruge poznatog hrvatskog reprezentativca Gorana Vlaovića, ali i univerzalna priča o životu, ljudskoj sreći i brodolomima, o ljubavi i samoći. Kroz priče četri supruge poznatih evropskih nogometaša čije su sudbine donekle ispretpletene ova će predstava pokušati razotkriti intimni dio ovoga svijeta ali je projekat koji ima ironijski odnos prema ovome show bussinessu ali ga i slavi kao jedini stvarni evopski odgovor američkoj mašineriji zabave koji znamo pod imenom Hollywood.

Tuzlarije
Milana Vlaović


Glumački ansambl ove predstave čine glumci iz Krempuha i glumci i Narodnog pozorišta Tuzla, a reditelj Jasmin Dureković uloge je povjerio: Miji Begović, Jasmini Čelebić, Tariku Filipoviću, Nerminu Omiću, Ivani Perkunić, Nini Terzić, Oliveri Blažević, Edisu Žiliću, Nedimu Malkočeviću i Ademiru Hogiću.

Saradničku ekipu predstave predvodi scenograf Jusuf Hadžifejzović poznati bh. konceptualni umjetnik, kostimograf predstave je Lana Lončarević, a muziku i navijački song predstave Jasmin Duraković
radit će eminentni rock art umjetnik Sejo Sekson.

Sa ovim projektom pozorišni radnici ova dva pozorišta/kazališta uključuju se u trenutnu planetarnu euforiju zvanu Svjetsko prvenstvo u nogometu, pa se i premijera predstave očekuje uoči istog.

Generalni sponzor projekta je Pivara Tuzla.

Osmrtnicama ba smrtovnice