TUZLARIJE - KULTURA

15.04.2014.
Teatar Kabare - Stand up komedija
Grupna terapija sa Srđanom Jovanovićem


Produkcija Teatra Kabare Tuzla, nakon odlično organizovanog 12. TKT Festa, nastavlja sa organizovanjem poslastica za svoju publiku.
Stand up komedija je ponovo sa nama i u “Grupnoj terapiji” koju će izvesti Srđan Jovanović.

Tuzlarije

Četvrtak 17. april u 19:30 Teatar Kabare Tuzla “Grupna terapija” Srdjan Jovanovic – stand up komičar Grupna terapija sa Srđanom Jovanovićem

Rezervacije ulaznica na 066 645 495


Autorski projekat glumca Srđana Jovanovića je prva srpska predstava u žanru Stand Up komedije. Predstava je premijerno izvedena 28. 5. 2009. u Bitef art cafeu i od tada je, sa velikim uspjehom odigrana oko 150 puta, u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Švicarskoj….

Od 2011. predstava je na repertoaru Zvezdara teatra, prvog pozorišta koje je prepoznalo potencijal novog žanra i otvorilo vrata stand up komediji.

Grupna terapija na duhovit način, kroz bizarne priče i imitacije, bez cenzure, opisuje vrijeme i prostor u kome živimo, probleme sa kojima se susrećemo i teme koje ne želimo da pominjemo. Kao materijal za predstavu, Srđan koristi upravo proces stvaranja samog stand up-a, otkrivajući nam sve probleme sa kojima se susretao u svom pionirskom pokušaju.



Ogoljena, šarmantna, smjela i maštovita, predstava nudi plejadu likova, od političara, poznanika, kolega, rodbine, preko zdravstvenih radnika, bankarskih službenika i živopisnih događaja, koji se hronološki nižu u jednu cjelinu.

Bitni nastupi:
festival LENT: 2009. 2010. 2011. 2012. 2013. – Maribor
festival PANČ: 2011. 2013. Ljubljana
Stand Up FEST: 2011. Beograd
Špas fest 09. – Maribor
KUD France Prešern – Ljubljana
Ex teatar fest – Pančevo
Theater Stadelhofen – Cirih 2011.
Festival HAPS – Herceg Novi 2011.
Pozorišna smotra malih formi 2010. 2011. – Boljevci
Leto na Gardošu 2011. 2012. – Zemun
NIŠVIL 2013. – Niš

O AUTORU:

Srđan Jovanović, rođen 1979. godine u Beogradu. Diplomirao glumu 2000. na Akademiji umetnosti BK. Pozorišno iskustvo stekao igrajući u Ateljeu 212, Pozorištu na Terazijama, Bitef teatru i Jugoslovenskom dramskom pozorištu.
Najznačajnije predstave:
Atelje 212:
Opera za tri groša, Roberto Zuko, Priča o Džipsiju Trolmanu, Mala ljubav za mene ili šta plaši Vinsenta Prajsa, Henrik IV, Revolucija Master class…
Pozorište na Terazijama:
Jubilej, Lutka sa naslovne strane, mušica, kabare Zamisli život, Hamlet Hamlet Eurotrash.
Jugoslovensko Dramsko Pozorište:
Buba u uhu.
Bitef teatar:
Crta, fakebook.
Dobio nagradu za najboljeg mladog glumca na festivalu „Dani komedije“ u Jagodini.
U periodu od 2003. do 2006. godine učestvovao u satiričnom serijalu Nikad izvini pozajmljujući glas aktuelnim političarima. Nastavio da se bavi imitacijama u dvije hit predstave Indexovog pozorišta.
Igrao u filmovima Rat uživo- Darka Bajića, Život i smrt porno bande – Mladena Đorđevića i mnogim televizijskim serijama Porodično blago, Stižu dolari, Mansarda, može i drugačije, kukuriku šou, …
2009. godine odlučio se za pionirski potez u žanru koji do tog momenta nije postojao na srpskoj pozorišnoj sceni – stand up komediju Grupna terapija. Svoj pogled na stvarnost predstavlja publici kroz imitacije i bizarne priče, pretresajući muško-ženske odnose, aktuelnu političku situaciju i uticaj medija i marketinga na savremenog čovjeka.
2011. u produkciji tv PINK snimljeno je i emitovano osam epizoda stand up emisije POGLED ODOZDO.
Priznanja:
*Nagrada za najboljeg mladog glumca na festivalu „Dani komedije“ u Jagodini. 2001.
*Nagrada „Ljuba Moljac“ za najboljeg stand up komičara na Festivalu monodrame u Zemunu 2013.
* Nagrada za najboljeg komičara – Stand up Adria awards Skopje 2014.

Ne propustite prvog stand up komičara iz Srbije, koji će za sve nas organizovati “Grupnu terapiju”.
Cijena ulaznice 5 KM.
Rezervacije na broj telefona +387 66 645 495


Osmrtnicama ba smrtovnice