TUZLARIJE - KULTURA

21.06.2005.
Muzika
Novi MP3 Jasmina Maga: ˝Tako je govorio drug Tito˝
Poznati bh. kantautor Jasmin Mag i njegova ekipa Alarm, za sve posjetioce Sarajevo-X portala ekskluzivno poklanjaju na besplatan download novi singl "Tako je govorio drug Tito".
Singl "Tako je govorio drug Tito" predstavlja udarnu pjesmu za multimedijalni CD "Civilizacija pod maskama". Multimedijalni CD "Civilizacija pod maskama" na tržištu Bosne i Hercegovine i Balkana očekuje se najkasnije do 15. jula 2005. godine.

Autor teksta i muzike je Jasmin Mag, producenti pjesme su Jasmin Mag i Mahir Sarihodžić, a mastering je urađen u studiju Amadeus kod Marina Meštrovića.

Pjesma je snimljena u studiju Long Play čije je sjedište u sarajevskoj Skenderiji.

Sarajevo-X portal i Jasmin Mag & Alarm vam poklanjaju pjesmu "Tako je govorio drug Tito" koju možete downloadati sa naše mp3 sekcije.

http://www.sarajevo-x.com/muzika/mp3?autor=41


Jasmin Mag je kantautor, pjesnik i gitarista rođen u Tuzli. Autor je tri albuma koja su urađena sa grupom "Alarm" ("Pljuni na svoj isprani mozak", "Bliskost" i "Ramayana, jedan ples samo za nas") . Takođe, zajedno sa dva člana grupe "Alarm" (Branislav Lukić Luka i Damir Nezirović) autor je zbirke poezije "Još jedan smiješan vijek". Prošle godine započeo je solo karijeru, i trenutno radi na albumu za inostrano tržište, a album će činiti pjesme na Engleskom jeziku i instrumentalne kompozicije. U toku je i rad na novoj zbirci poezije i proze.

Priredio(la): tz / sa-x                


Osmrtnicama ba smrtovnice