TUZLARIJE - KULTURA

21.04.2014.
Premijera predstave Antigona u režiji Ivane Milosavljević

U utorak, 22. aprila 2014. godine u Narodnom pozorištu Tuzla s početkom u 19 30 održat će se premijera predstave Antigona koja je nastala kao rezultat polugodišnjeg rada dramske sekcije Katoličkog školskog centra ’’Sv. Franjo’’ Opća gimnazija Tuzla.

Tuzlarije


U predstavi igraju: Andrea Lukić, Mario Šaran, Anja Marković, Nikola Andrić, Tarik Atlić, Irina Hajdukov, Ivana Šuster, Amila Sakić, Asja Grabić, Darja Hajdukov, Azra Topčagić, Mateja Tokić. Autorska muzika: Nikolina Tomić. Svjetlo: Denil Babović. Režiju potpisuje Ivana Milosavljević, glumica i profesorica pedagogije i psihologije.

- Ova antička drama je obrađena na specifičan način. Istaknute su glasovne sposobnosti učenika, kao i njihova kreativnost u izradi određenih likova. Vođeni originalnom muzikom učenici i pjevaju i plešu i govore antičkim jezikom - kazala je Milosavljević za Tuzlarije.

Ulaz na premijeru predstave je besplatan, ali je predstava i humanitarnog karaktera. Mole se svi koji su u mogućnosti da svojim prilogom pomognu liječenje djevojčice Zare Bojanović Sivčević. Predstava je namijenjena za sve uzraste.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice