TUZLARIJE - KULTURA

05.05.2014.
U sklopu obilježavanja 20 godina umjetničkog rada
Goran Karkin spojio nespojivo

U sklopu obilježavanja 20 godina svog umjetničkog rada, Tuzlak Goran von Karkin - TENOR svjetskog kalibra čije ime je već poznato svakom poznavaocu opere u svijetu, iznenadio nas je nečim izuzetnim.

Tuzlarije


Naime, riječ je spoju EDM (elektro dance music) i opere. Pjesmu SONO FELICE (JA SAM SRETAN ) uradio je sa već svjetski poznatom Narany i Jerry Roperom. Svjetki poznat DJ Jerry Roper, poznat po tome što je jedini radio remixe za Michael Jacksona i pjevečica Narany koja je već duže vrijeme na britanskim muzičkim ljestvicama rame uz rame sa Adele i Lady Gagom, skoro šet mjeseci pokušavali su realizovati ideju da sa našim sugrađaninom operskim pjevačem Goranom von Karkinom snime pjesmu koju do sada niko nikad nije čuo.

Upravo to se i dogodilo u studiju u Hamburgu gdje se rodila ova unikatna i posebna pjesma pod nazivom “The waves ( sono felice )” spot za pjesmu bi trebao biti snimljen u narednom periodu.

O samoj turneji Goran nije mnogo rekao osim da puno toga ovisi od zdravlja i psihičkog raspoloženja. Tačne datume koncerata u Tuzli i Sarajevu kako je najavljeno objavit će uskoro.

U prilogu vam nudimo i pjesmu koju možete poslušati i naravno glasati. Taj glas znači podsticaj za puno mladih talentiranih ljudi i da su njihovi snovi ostvarivi.



N.Begić

Osmrtnicama ba smrtovnice