TUZLARIJE - KULTURA

30.05.2014.
Udruženje ˝akustikUm˝
Poziv za učešće na festivalu Ethno Bosna i Hercegovina


Tuzlarije


Udruženje „akustikUm“ – Muzička omladina JMBH organizuje drugi po redu festival pod nazivom Ethno Bosna i Hercegovina. Riječ je o festivalu tradicionalne muzike koji će se održati na ljeto 2014. godine u Tuzli u periodu od 28.7.2014. do 3.8.2014. godine.

Ako si muzičar starosne dobi od 14 do 25, voliš svirati u grupi, upoznavati nove ljude i kulture i svirati tradicionalnu muziku, onda je ovo super prilika da sve to dobiješ u jednom festivalu.

Tuzlarije


Udruženje „akustikUm“ – Muzička omladina JMBH nagrađuje mlade muzičare iz Bosne i Hercegovine od 14 do 25 godina starosti. Odabranim učesnicima će biti pokriveni troškovi učešća, prevoza, hrane i smještaja za vrijeme trajanja festivala Ethno ¬Bosna i Hercegovina 2014

Za prijavu je potrebno poslati biografiju (CV) i motivaciono pismo na e-mail adresu: [email protected]. Motivaciono pismo treba odgovoriti na pitanja: zašto želiš učestvovati na ovom festivalu? I zašto si baš ti najbolji kandidat za ovu nagradu? Također je poželjno poznavanje osnova engleskog jezika i mogućnost komuniciranja na istom.
Broj učesnika je ograničen.
Rok za prijavu: 30.6.2014. godine


Ethno BIH 2013



Ethno BIH 2013 je okupio 63 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Francuske, Švedske, Turske i Njemačke. Na osnovu već pristiglih prijava, ovogodišnji Ethno festival će okupiti preko 90 učesnika. Radionice yoge, muzike i slikanja održavati će se u socio-kulturnom centru „Kuća plamena mira“.

Više informacija o radu Udruženja „akustikUm“ – Muzička omladina JMBH možete naći na: akustikum.org
Više informacija o Ethno Bosna i Hercegovina: akustikum.org/index.php/en/projects/ethno

Osmrtnicama ba smrtovnice