TUZLARIJE - KULTURA

17.06.2014.
Besplatne radionice slikanja: „Priprema,pozor,ART!“
U Tuzli su počele besplatne radionice slikanja u sklopu omladinskog projekta „Priprema, pozor, ART!“ neformalne grupe „Mladi umjetnici Tuzle“. Projekat je finansijski podržan od strane Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice i Udruge „Hrvatska žena“.

Tuzlarije


Tuzlarije


Cilj projekta je edukacija i podsticanje građana svih starosnih skupina na kreativno stvaralaštvo, njihovo uključivanje i doprinos kulturno-umjetničkom životu zajednice, davanje oduška psihičkoj relaksaciji, promocija umjetnosti kao jedinstvene anti-stres terapije, davanje prostora i prilike građanima da se upoznaju sa pristupačnim i jednostavnim tehnikama slikarstva, te da nadju svoj kreativni izražaj.

Tuzlarije


Tuzlarije


Projekat će biti realiziran kroz 8 interaktivnih radionica sa raznovrsnim kreativnim sadržajima prilagođenim amaterima u ovoj oblasti. Radionice su osmišljene i koordinisane od strane iskusnih mentora.Po završetkuće biti održana zajednička izložba svih radova nastalih u toku održanih radionica, otvorena za širu javnost. Radionice će se održavati svake nedjelje do mjeseca avgusta.

Pozivamo se zainteresovaneda se prijave na email adresu [email protected] što prije. Broj mjesta je ograničen!

Osmrtnicama ba smrtovnice