TUZLARIJE - KULTURA

06.06.2014.
˝arTz˝ - ˝Biblioteka pod krošnjom˝ i promocija zbirke pjesama, obilježili peti dan
Dan posvećen obilježavanju 450 godina od rođenja Williama Shakespearea


Tuzlarije


Biblioteka pod krošnjom mlade književnice Velme Suljendić i promocija zbirke poezije "Kako sam okrenuo antenu" mladog glumca Dražena Pavlovića, obilježili su peti festivalski dan.

Tuzlarije


Promocija je rađena u saradnji sa studentima Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli, koji su glumačko - poetskim performansom, okrenuli leđa klasičnim književnim promocijama, zakovanim za neonska svjetla sa monotonim superlativnim hvalospjevima gospode recenzenata.

Tuzlarije


Partner cjelodnevnog događaja petog festivalskog dana je NUB"Derviš Sušić" Tuzla, koja je u saradnji sa profesoricom književnosti Jasminkom Imamović - Hadžić, ujedno i promotoricom Draženove zbirke, organizaciono i mentorski potpomogla promociju.

Zaustavimo vrijeme.

Polomimo metronom.

Probudimo se svi,

Generacijo ludaka.


Poručio je Dražen Pavlović mnogobrojnoj publici Ateljea Ismet Mujezinović, nakon čega je okrenuo antenu, promjenio kanal i otputovao u južnu hemisferu.

Tuzlarije


Danas su na programu partnerski događaji sa British Council BiH. Sa početkom u 14:00 sati u Ateljeu Ismet Mujezinović biti će upriličena radionica "Elizabetanski teatar" koju će voditi profesorica engleskog jezika i književnosti Amra Đapo. Sa početkom u 19:30 u istom prostoru na rasporedu je predavanje mr.sci.Alena Avdića "Shakespeare on Screen".

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Posljednji dan Festivala - subota, 07.06.2014. predviđena je za dodjelu nagrada fotokonkursa "Fotografija Portreta", koncert benda "Paradox" i za dodjelu nagrada koprodukcijskog - partnerskog događaja "DANCE MEETING TUZLA".



Dance Meeting Tuzla“ predstavlja takmičenje mladih ljudi u breakdance-u, odnosno B-boyingu.

Događaj će okupiti mlade sa područja cijele Bosne i Hercegovine a takmičit će se za odlazak na najveći regionalni urbani plesni kamp „Adria Dance Camp“ i učešće na jednom od najvećih svjetskih događaja „Fresh Island Festival“.

Događaj počinje u 15 sati na Trgu Slobode, nastavlja se dodjelom nagrada za najbolje plesače u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ i završava se sa afterparty u Jazz clubu.
Generalni pokrovitelji događaja su Općina Tuzla i Fondacija tuzlanske zajednice.

Osmrtnicama ba smrtovnice