TUZLARIJE - KULTURA

05.06.2014.
˝arTz˝ - Filmske projekcije i audio - vizuelna radionica obilježili četvrti dan
Danas su na programu književne radionice i promocija postmoderne zbirke poezije


Tuzlarije


Četvrti festivalski dan obilježio je odličan dokumentarni film o kultnom novosadskom festivalu "EXIT", grupe slovenskih turista, koji filmom pričaju priču ljubavi i multikulturalnosti, dotičući se svih exitovskih aktivnosti, dešavanja, turista iz svih krajeva Evrope, lokalnog stanovništva pa sve do suza, zagrljaja i rastanka na petrovaradinskoj tvrđavi.

U nastavku programa predavačku "postapokaliptičnu" katedru preuzeli su Irfan Brković i Senad Nurkanović, poznatiji kao FA11OUT (Fallout) - drum n bass/dubstep duo iz Tuzle.

Tuzlarije


U setu od dvije radionice prisutnim posjetiteljima održali su sjajan čas audio & vizuelne produkcije na temu: "Fruty Loops 11 - Music Making and live Video Performance Workshop".

Vrhunac radionice desio se projekcijom "filma u filmu", kada su momci iz Fa11out, prisutnoj publici projecirali film snimljen na radionici, a koji se putem spoja analognog video mixera, platforme play stationa, video projektora i bežičnog džojstika prikazao i modulirao u apstraktne oblike na velikom platnu Ateljea Ismet Mujezinović.

Tuzlarije


Danas će sa početkom u 12:00 sati u Ateljeu Ismet Mujezinović biti upriličene književne radionice sa Velmom Suljendić, koja sa nepunih 19 godina iza sebe već ima književno ostvarenje "San umornog anđela".

U večernjem programu od 19:30 posjetitelji će imati priliku uživati u promociji postmoderne zbirke poezije, mladog tuzlanskog glumca, magistra umjetnosti Dražena Pavlovića. Zbirka poezije "Kako sam okrenuo antenu", nakon nešto više dvije godine od prevrtanja i obrtanja večerašnjom promocijom ugledat će svjetlost dana.

Zaboravite promotore i klasične govorancije, ugasite svjetlo i okrenite antenu.

Dobro došli na festival savremene umjetnosti "arTz".

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije

Osmrtnicama ba smrtovnice