TUZLARIJE - KULTURA

30.06.2014.
Elvira Aljukić osvojila nagradu na Festivalu u Makedoniji

Narodno pozorište Tuzla je kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine učestvovalo na Prvom međunarodnom festivalu komedije „GOLA MESEČINA“ – Skoplje 2014. Ovo je ujedno bilo i prvo gostovanje tuzlanskog pozorišta u Makedoniji od samostalnosti ovih dviju država.

Tuzlarije



Tuzlarije
Elvira Aljukić

Na Fesitvalu „GOLA MESEČINA“ koji se organizovao u Skoplju, od 21. do 30. 06. 2014. godine NP Tuzla se predstavilo sa svojom predstavom „PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA“ Ive Brešana u režiji Mustafe Nadarevića.

„PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA“ je na repertoaru NP Tuzla od septembra 1999. godine i u ovih petnaest godina izvedena je preko stotinu puta, od toga trećina predstava je izvedena na gostovanjima, što u gradovima i pozorištima u BiH, a gostovala je i u svim zemljama regiona, učestovala na nekoliko Festivala i redovno osvajala nagrade.
Na Prvom internacionalnom festivalu komedije „GOLA MESEČINA“ – Skoplje 2014. nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je tuzlanskoj glumici Elviri Aljukić.

Nagrada za najbolju žensku ulogu na Prvom internacionalnom festivalu komedije „GOLA MESEČINA“ – Skoplje 2014. dodijeljena je Elviri Aljukić za ulogu Anđe u predstavi „PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA“

„Predstava Hamleta...“ je na Festivalu „Gola mesečina“ izvedena 22. juna 2014. godine na otvorenom, u Parku na jezeru i pogledalo ju je preko 1.500 gledalaca.
Tuzlanski glumci su u Skoplju dočekani sa velikim oduševljenjem i publika ih je nekoliko puta vraćala na bis u kojoj pored nagrađene Elvira Aljukić svih ovih petnaest godina igraju: Meliha Fakić, Nermin Omić, Milenko Iliktarević, Armin Ćatić, Midhat Kušljugić, Nenad Tomić, Zlatko Jugović, Besim Tufekčić.

Tuzlarije


„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ je na Festivalu „Gola mesečina“ izvedena 22. juna 2014. na otvorenom u Parku na jezeru i pogledalo ju je preko 1.500 gledalaca

Priredio(la): Marketing služba NP Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice