TUZLARIJE - KULTURA

01.08.2014.
Koncert u Ateljeu Ismet Mujezinović
Muzika ujedinila mlade iz 10 zemalja svijeta
Već drugu godinu za redom Tuzla je domaćin festivala mladih muzičara pod nazivom „Ethno Bosna i Hercegovina – Interethnic camp“, koji je počeo 28.07. i traje do 03.08.2014. godine. Organizaciju festivala, na kojem učestvuje više od 100 mladih iz deset zemalja svijeta, potpisuje Udruženje „akustikUm - Muzička omladina JMBH“.

U Ateljeu Ismet Mujezinović u petak uvečer je priređena izložba i održan koncert mladih muzičara, koji učestvuju na ovogodišnjem festivalu. Bila je to prilika da mladi pokažu šta su naučili na muzičkim radionicama koje su pohađali prethodnih dana.



- Upravo zbog vrijednosti različitosti, dijaloga i tolerancije projekat i nosi naziv "Inter-ethnic camp 2014" jer mladim ljudima pruža prostor za druženje i dijalog te promovira ideju pomirenja među narodima u Bosni i Hercegovini. Projekat Ethno-Interethnic camp je podržan od strane Američke ambasade u BiH kao i od Evropskog fonda za kretanje mladih ERASMUS+ - kaže Nedim Tinjić iz Udruženja „akustikUm - Muzička omladina JMBH“.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Pored muzičkih radionica, učesnici festivala su imali radionice yoge, slikanja, fotografije, plesa, edukativne radionice na temu demokratije i pomirenja. Više o samom festivalu i aktivnostima za naš portal govori Nedim Tinjić.



U subotu, 02.08.2014.g. u 20:30h na Trgu slobode održat će se još jedan koncert na kojem će se predstaviti muzičari iz deset zemalja svijeta.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice