TUZLARIJE - KULTURA

01.08.2014.
Udruženje „akustikUm - Muzička omladina JMBH“
„Ethno Bosna i Hercegovina – Interethnic camp“


Udruženje „akustikUm - Muzička omladina JMBH“ organizuje već drugi po redu festival mladih muzičara pod nazivom „Ethno Bosna i Hercegovina – Interethnic camp“ koji će se održati u Tuzli od 28.7. do 3.8.2014. godine.

Tuzlarije


Prošlogodišnji Ethno festival okupio je 63 mladih ljudi iz cijelog svijeta koji su se sastali u jedinstvenom prostoru Kuće plamena mira u Tuzli, kako bi jedni druge učili pjesme svog kulturnog nasljeđa, čime je postignut jedan nesvakidašnji momenat druženja, učenja, istraživanja a sve u smislu obogaćivanja znanja o različitosti i tolerancije čime je i sam grad Tuzla nosioc ove poruke u Bosni i Hercegovini. Ove godine „Ethno BiH“ će okupiti preko 100 mladih muzičara iz više od 10 zemalja svijeta i više od 10 gradova Bosne i Hercegovine. Upravo zbog vrijednosti različitosti, dijaloga i tolerancije projekat i nosi naziv „Inter-ethnic camp 2014“ jer mladim ljudima pruža prostor za druženje i dijalog te promovira ideju pomirenja među narodima u Bosni i Hercegovini. Projekat Ethno-Interethnic camp je podržan od strane Američke ambasade u BiH kao i od Evropskog fonda za kretanje mladih ERASMUS+.

Učesnici festivala će svakodnevno imati radionice yoge, slikanja, fotografije, plesa, edukativne radionice na temu demokratije i pomirenja, kao i muzičke radionice, a građani Tuzle će imati priliku da slušaju i gledaju njihove nastupe svaku noć na raznim lokacijama u gradu Tuzla, a jedan koncert kao i prezentacija projekta interetničkog dijaloga će biti održan i u Travniku 31.07.2014.


Petak, 1.8. u 20h – Atelje Ismet Mujezinović, Tuzla – koncert + izložba
Subota, 2.8. u 20h30 – Trg Slobode – završni koncert

Dođite i osjetite ethno magiju, preko 100 mladih muzičara – jedan orkestar!

Osmrtnicama ba smrtovnice